T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / MERKEZ - İstiklal Ortaokulu

Okulumuz "eSafety Etiketi" aldı..

Okulumuz yürüttüğü eGüvenlik uygulamaları ile Avrupa Okul Ağı olan European Schoolnet' in değerlendirme kriterleri doğrultusunda,güvenli internet kullanımında farkındalık yaratan eSafety "Elektronik Güvenlik (Bronze)" bronz etiketi aldı.

Uluslararası geçerliliği olan olan bu etiket ile okulumuza  uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

ESafety Etiketi, 2012 yılında başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir. Amacı, Avrupa okullarına ve genişletilmiş okul ekosistemine en iyi uygulamaları paylaşması, tavsiye alması ve zor vakaları ve nasıl çözüldüklerini paylaşmaları için ideal bir alan sunmaktadır.

ESafety akreditasyon sistemi, kullanıcıların üç ana alana ilişkin güç ve zayıflık alanlarını belirlemek için okullarının çevrimiçi güvenlik seviyelerini bir dizi kritere göre değerlendirmelerini sağlar: altyapı, politika ve uygulama.

Siber Güvenlik konusunun okul politikasının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen kapsamlı bir eylem planı içeren "Elektronik Güvenlik" etiketimiz 2024 yılına kadar geçerlidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2023 - Güncelleme: 22.01.2023 03:28 - Görüntülenme: 4819
  Beğen | 0  kişi beğendi